Депутати се надигат да спасяват Врачанския регион

Депутати се надигат да спасяват Врачанския регион

Осигуряването на средства в Бюджет 2018  на страната за спасяването на Врачански регион  и старт на инвестиционна програма за Северозапада. За това ще настояват през новата есенна сесия народните представители от „БСП за България” Николай Иванов и Иван Генов.  Отделно от това те ще натискат и за направата на пътя Мездра – Ботевград.

„Още в началото на работата на парламента през есента по инициатива на всички народни представители от „БСП за България” ще предизвикаме дебат в парламента за пътната инфраструктура в района. Надяваме се чрез него да отворим очите на управляващите, че тук хората заслужават съвсем друго отношение”, заяви депутатът Николай Иванов.

Досега двамата народни представители Николай Иванов и Иван Генов са задали няколко въпроса, касаещи Врачанско по време на парламентарния контрол към министрите. От енергийния министър Теменужка Петкова те са поискали отговор относно актуалната политика на ведомството за гарантиране на електроенергийната сигурност на България.

От министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков те са поискали да разберат кога ще стартира ремонта на републиканския път II-11, участък "Обходен път на Козлодуй". От министъра на труда и социалната политика Бисер Петков те са поискали отговор за мерките за насърчаване на заетостта в област Враца до края на тази година.

 
2017-07-24 12:20:40